INFORMATION OCH VILLKOR

Hos oss får alla katter ett eget rum med tillhörande uterum dit den kan gå via en kattlucka. Där kan katten själv välja när den vill gå ut. Där ute finns det möjlighet att klättra på grenar, hoppa på stubbar, eller kanske bara ligga och spana på de andra katterna, sola eller bara njuta av den friska luften.

Alla katter är avskiljda från varandra och kan aldrig röra vid någon annan(s) katt, de kan däremot sitta och titta på varandra. Alla våra rum är större än vad jordbruksverket rekommenderar, vi är godkända av jordbruksverket enligt 16§ Djurskyddslagen.

Vi har höga krav på hygien och rummen städas noggrant innan nya katter anländer. För att din katt ska känna sig extra välkommen använder vi oss av Feliway vilket bidrar till att katten känner en extra trygghet hos oss. Kattpensionatet har även effektiv luftkonditionering för de varma sommardagarna.

Vi som jobbar här tycker om katter och har mångårig erfarenhet av kattskötsel, inte minst av egna katter. Vi ägnar oss helhjärtat åt din katt och kommer se till att den får en trevlig semester hos oss med både bus, lek och kel. Vi pysslar om din katt flera gånger varje dag, minst 4 gånger om dagen men oftast fler.  Vi jobbar mycket för att bli vänner med katterna och väntar in katten tills de känner att de vill ta kontakt med oss, på så vis skapar vi en god relation med er katt. Vi tycker därför att det är en självklarhet att du ska kunna se hur din katt har det hos oss, därför skickar vi regelbundet bilder och kortare uppdateringar om hur din katt mår och vad den hittar på. Enklast kontaktar ni oss på messenger via vår facebooksida: www.facebook.com/imakatt.se

Din katts säkerhet är viktig för oss, därför har vi direktkopplat brandlarm till Securitas. Vi har även en kameror som en extra säkerhet.

För er katts säkerhet måste ni ta med en rymningssäker transportbur som kommer att stå öppen i er katts rum, detta för att en eventuell utrymning ska kunna ske smidigt och säkert.

BOKA HÄR

Villkor för vistelsen

För att det ska vara enkelt att komma ihåg vad som är det absolut viktigaste har vi markerat dessa delar med fet stil

Hälsa

Att din katt är fullt frisk från smittspridande sjukdomar när du lämnar den hos oss är naturligtvis ett krav, detta för kattens egen skull samt för att den inte ska riskera att smitta någon annan katt. Tänk även på att avmaska din katt innan vistelsen om du ser att den har mask.

Vaccination

Våra gäster måste ha giltig vaccination mot kattpest och kattsnuva. Lika viktigt för din egen katt som för övriga gästers skull.

Kontrollera din katts vaccinationsstatus i god tid innan vistelsen, Om din katt har ogiltigt vaccination kan vi tyvärr inte ta emot din katt.

Kontrollera att föregående vaccination inte är äldre än ett år. Behöver vaccinationen förnyas måste det göras senast 2 veckor innan vistelsen.
Om er katt inte är vaccinerad sen tidigare krävs det två vaccinationer med 3-4 veckors mellanrum. Det bör gå minst 2 veckor efter andra vaccinationen innan man checkar in.

Könsmogna hankatter måste vara kastrerade för att kunna semestra hos oss.

Betalning och avbokning

Vi tillämpar förskottsbetalning via bankgiro eller Swish. Vi behöver din inbetalning senast 14 dagar efter lagd bokningsorder för att vara garanterad platsen.

Avbokningstid under högsäsong är 30 dagar (juni-aug, jul, nyår, påsk..)
Avbokningstid under lågsäsong är 14 dagar.
Vid avbokning utgår en administrativ kostnad på 450 kr.

Avbokning senare än 14 dagar (lågsäsong) respektive 30 dagar (högsäsong)  utgår ingen återbetalning.

Avbokning sker enbart via telefon, eller mailkontakt.

In och utcheckning

Incheckning Söndag- Fredag 16:30-18:00 eller enligt överenskommelse.

Utcheckning Söndag-Fredag 9:30-11:00 eller enligt överenskommelse.

Allt för att städning och planering ska gå så smidigt som möjligt önskar vi att detta följs.

Det går ej att checka in på de stora helgdagarna t ex jul, nyår, påsk, midsommar.

Transportbur

Det är viktigt att din katt anländer till pensionatet i en rymningssäker transportbur. Buren lämnas kvar hos oss och kommer att stå i kattens rum under hela vistelsen, detta är nödvändig fall vi av någon anledning tvingas utrymma lokalen.
Kontrollera noga att buren är hel och rymningssäker.

Sjukdom

Vi kontrollerar dagligen att din katt verkar frisk och beter sig normalt. Om katten under vistelsen skulle bli sjuk kontaktar vi veterinär för bedömning av vård på klinik.
Vi tar oss snabbt till en veterinärklinik om det skulle behövas. Vi försöker naturligtvis nå kattens ägare först men kattens behov går först, är vi tveksamma om kattens tillstånd åker vi omedelbart till en veterinär.
Kattens ägare förbinder sig att senast vid utcheckningen betala samtliga eventuella uppkomna kostnader för veterinärvård samt resekostnader. Kort, swish eller kontant betalning.

Tänk på att veterinärkostnader kan bli dyra om din katt inte är försäkrad.

Ålderskrav

Även om det vore väldigt gulligt att ta hand om massa kattungar så måste våra kattgäster vara över 8 månader för att kunna vara hos oss.

Trivsel

Ibland tycker katterna att det är mycket nytt när de kommer till oss, därför är det bra om ni tar med en filt eller något annat som doftar som hemma. Vi använder oss av Feliway för att förstärka en trygg och harmonisk tillvaro för din katt. Endast katter från samma familj får dela rum och detta under förutsättning att de är goda vänner.

Sociala medier

Om vi fångar din katt på en bra bild kommer vi eventuellt att publicera den på våra sociala medier, vill du inte det så måste du meddela oss i förväg!

Tillstånd och Säkerhet

  • Vi innehar tillstånd enligt 16 § Djurskyddslagen att driva kattpensionat.
  • Vi är godkända av miljö och hälsa i Finspångs kommun.
  • Vi har en ansvarsförsäkring via Länsförsäkringar.
  • Vi har Direktkopplat brandlarm till Securitas.

FÖRETAG I SAMMARBETE

IMA VVS & Värmepumpar: www.imavvs.se

IMA Kattpensionat: www.imakatt.se

Xitech: www.xitech.se